
Історично склалося, що технології з переробки гречки та обладнання для їх реалізації, які також і наша компанія реалізує, є “класичні слов’янські”. Рішення, які сьогодні можуть пропонуватися виробниками інших країн, не можуть забезпечити необхідний вихід і якість готової продукції.
Переробка гречки в крупу сьогодні є однією з найбільш високо рентабельних круп’яних виробництв. Технологія переробки гречки складна, глибоко спеціалізована і обумовлена необхідністю фракціонування зерна гречки на 6 фракцій.
Для отримання максимального виходу готової продукції – 72%- ядриці і 1%-проділу – використовується промислове обладнання. Тому доцільно впроваджувати дані виробництва продуктивністю від 30 т/добу.
Переробка гречки в крупу зумовлена особливостями будови її зернівки. Процес включає:
Використання процесів пропарювання і сушіння вимагає значних витрат теплової енергії. Дане виробництво забезпечується парою, отриманою за рахунок спалювання гречаної лушпи.
На базі даної технології можлива переробка гречки без використання пари з метою одержання зеленої гречки.
Конструкція та оснащення гречезаводу забезпечує вихід та якість крупи не нижче або вище вимог чинних нормативних документів і дозволяє впевнено задовольняти вимоги сучасного ринку. Крупозаводи створені за традиційною технологією, що включає гідротермічну обробку методом пропарювання. Пропоновані лінія з переробки гречки суттєво вдосконалені та доповнені цілою низкою інновацій компанії «ОLIS».