Згідно з даними Мінагропрод України, станом на 30 липня ц.р. українськими аграріями намолочено 22,4 млн. тонн ранніх зернових і зернобобових культур. Крім того, як повідомляється у відомстві, завершується збирання озимого ріпаку – зібрано 2,4 млн. тонн з 95% площі.

Разом з тим, зернозаготівельні підприємства повідомляють про надходження зерна з підвищеною вологістю і вмістом домішок, що ускладнює його післязбиральну доробку: забиваються сита, знижується продуктивність сепараторів і зерносушарки.

Виходом з ситуації, що склалася, на думку замовників компанії «ОЛИС» може бути використання сепараторів барабанного типу ЛУЧ ЗСО. Даний вид зерноочисного обладнання ефективно очищає вологе і сильно засмічене зерно. При цьому сепаратор може виконувати одночасно три функції: очищення від легких домішок, великого сміття (працювати, як скальператор) і виступати у ролі калібратора.

«Сепаратори ЛУЧ ЗСО встановлені на багатьох елеваторах України і за її межами. Вони добре себе зарекомендували, як на очищенні вологого зерна з високим вмістом сміття, так і на калібруванні насіннєвого матеріалу. Тільки за останній місяць нами було поставлено сепаратори у Тернопільську, Миколаївську, Волинську, Київську, Хмельницьку та Запорізьку області», повідомляє Володимир Чеглатонєв, комерційний директор ТОВ «ОЛИС».

Дізнатися докладніше про зерноочисне обладнання ОЛИС
можна за телефонами:

+ 38 (048) 752-85-58
+38 (067) 511-29-99,
+38 (067) 485-19-95