ІЧ аналізатор INFRA GRAIN
Зерно (мелене): кукурудза, пшениця м’яка, ячмінь, соя, соняшник, ріпак.
Мелені продукти: солод, борошно соєве, макуха соєва, шрот соєвий, макуха соняшникова, шрот соняшниковий.
Інфрачервоні аналізатори INFRA GRAIN призначені для експрес аналізу вмісту вологи, вмісту білка, вмісту олії, клітковини, клейковини (пшениця) у зернових культурах та деяких продуктах їх переробки.
Зерно (мелене): кукурудза, пшениця м’яка, ячмінь, соя, соняшник, ріпак.
Мелені продукти: солод, борошно соєве, макуха соєва, шрот соєвий, макуха соняшникова, шрот соняшниковий.
Принцип роботи аналізатору заснований на вимірюванні детектором кількості інфрачервоного світла у певному діапазоні (спектрі) довжин хвиль, після його часткового поглинання зразком продукту, що аналізується. Кількість світла, поглиненого зразком на різних довжинах хвиль, безпосередньо пов’язано з концентрацією хімічних функціональних груп таких, як C-H, O-H і N-H. Так як концентрації функціональних груп пов’язані з концентрацією хімічних речовин (води, білка, жиру, клітковини та ін.), стає можливим визначити значення вмісту цих речовин на підставі заздалегідь встановлених калібрувань спектрів поглинання схожих зразків продуктів з референтними значеннями показників якості.
Відноситься до спектрометрів із скануючим монохроматором.
У режимі відбуття світло проникає крізь чашу з продуктом, взаємодіє з ним, частково поглинається, а частково відбивається та уловлюється детектором, який встановлюється перед осередком із зразком продукту, що аналізується.
Значення показників якості визначаються розрахунковим шляхом виходячи з виміряних значень спектральних коефіцієнтів дифузного відбиття розмелених зразків.
До складу аналізатора входять: аналізатор, термопринтер, шпатель для видалення проби, лоток для збирання проб, експлуатаційна документація.
Характеристики
Модель | INFRAGRAIN |
Тип | стаціонарний |
Режим вимірювання | відбиття |
Джерело інфрачервоного випромінювання | скануючий монохроматор |
Спектральний діапазон | 1400-2400 нм |
Загальна характеристика продуктів | розмелені продукти |
Ємність для продукту | чаша |
Кількість зразку для аналізу | |
Тривалість вимірювання, с | |
Тип мережі | 1N~ |
Електроживлення: напруга / частота, В / Гц | 230±23 / 50 |
Аккумулятор | — |
Споживана потужність, Вт | 150 |
Габаритні розміри Д × Ш × В, мм, не більше | 420 × 240 × 210 |
Маса, кг | 15,0 |
Продукти: | Зерно (мелене): кукурудза, пшениця м’яка, ячмінь, соя, соняшник, ріпак. Мелені продукти: солод, борошно соєве, макуха соєва, шрот соєвий, макуха соняшникова, шрот соняшниковий. |
Показники: | Вологість, вміст білка, вміст олії, вміст клітковини, вміст клейковини. |
Модель | INFRAGRAIN |
Тип | стаціонарний |
Режим вимірювання | відбиття |
Джерело інфрачервоного випромінювання | скануючий монохроматор |
Спектральний діапазон | 1400-2400 нм |
Загальна характеристика продуктів | розмелені продукти |
Ємність для продукту | чаша |
Кількість зразку для аналізу | |
Тривалість вимірювання, с | |
Тип мережі | 1N~ |
Електроживлення: напруга / частота, В / Гц | 230±23 / 50 |
Аккумулятор | — |
Споживана потужність, Вт | 150 |
Габаритні розміри Д × Ш × В, мм, не більше | 420 × 240 × 210 |
Маса, кг | 15,0 |
Продукти: | Зерно (мелене): кукурудза, пшениця м’яка, ячмінь, соя, соняшник, ріпак. Мелені продукти: солод, борошно соєве, макуха соєва, шрот соєвий, макуха соняшникова, шрот соняшниковий. |
Показники: | Вологість, вміст білка, вміст олії, вміст клітковини, вміст клейковини. |
Калібрування INFRAGRAIN
Продукт | Вологість | Білок | Жир/Олія | Клітковина | Зола | Крохмаль | Примітки |
Кукурудза (мелена) | ✔ | ✔ | ✔ | ✔ | |||
Пшениця (мелена) | ✔ | ✔ | Клітковина | ||||
Ячмінь (мелений) | ✔ | ✔ | |||||
Соя (мелена) | ✔ | ✔ | ✔ | ✔ | |||
Соняшник (мелений) | ✔ | ✔ | ✔ | ✔ | |||
Ріпак | ✔ | ✔ | |||||
Солод | ✔ | ✔ | |||||
Борошно соєве | ✔ | ✔ | ✔ | ✔ | |||
Макуха соєва | ✔ | ✔ | ✔ | ✔ | |||
Шрот соєвий | ✔ | ✔ | ✔ | ✔ | |||
Макуха соняшникова | ✔ | ✔ | ✔ | ✔ | |||
Шрот соняшниковий | ✔ | ✔ | ✔ | ✔ |