Комплектний крупозавод по переробці кукурудзи, з відділенням зародка, продуктивністю 100 т/добу
Призначення:
Комплектний крупозавод з переробки кукурудзи, з відділенням зародка, продуктивністю 100 т/добу призначений для вироблення кукурудзяної крупи з відділенням зародка. В одержуваній крупі характерний низький вміст жиру, що сприяє її широкому використанню у виробництві снеків методом екструзії, у рецептурі пива, а також для приготування різноманітних каш (мамалига, полента і т.п.), кондитерських виробів. Крупозавод створений за традиційною технологією, що істотно удосконалена і доповнена цілою низкою інновацій компанії ОЛИС.
Для розміщення крупозаводу підходить 4-х поверховий будинок з висотою поверхів не менше 3 м і площею кожного поверху не менше 200 м². У разі відсутності відповідної будівлі несучу металоконструкцію для розміщення обладнання рекомендується виконати у вигляді каркаса з чотирма рівнями, висотою до 12 м з розмірами 12 м х 18 м у плані, і встановити на власних фундаментах. У такому випадку, зовнішні огородження (стіни і дах) доцільно облаштувати на залізобетонних конструкціях і фундаментах, незалежних від металоконструкції, що несе обладнання.. Передбачувана висота будівлі – 16 м. Будівельна частина може доповнюватися приміщеннями під кімнату для оператора, цехову лабораторію, склади і т.п.
У межах виконання індивідуального проекту до крупозаводу можлива прив’язка таких комунікацій, як:
– Лінія приймання зерна з автотранспорту і попереднього його очищення;
– Склад розміщення і зберігання оперативного запасу зерна з лінією подачі його на переробку;
– Фасувальне відділення з можливістю фасування готової продукції як у мішки, так і у дрібну тару;
– Склад безтарного зберігання кормових відходів з лінією відвантаження на автотранспорт;
Крупозавод працює в автоматичному режимі. Контроль роботи крупозаводу забезпечує оператор з центрального пульта управління.
Характеристики
Вихід готової продукції з зерна базисної якості
(Вологість – 14%, смітна домішка – 1%, зернова домішка – 2%)
** - вміст жиру 1,2-1,5%.
Склад крупозаводу:
Переваги
- Гарантоване отримання крупи і борошна з низьким вмістом жиру при максимально можливому їх виході.
- Мінімальний вміст у крупі «темних» включень, тобто частинок гілярного шару.
- Можливість переробки зерна зниженої якості з забезпеченням прийнятного виходу і високої якості готової продукції.
- Збільшений вихід борошна і крупи за рахунок використання борошнистого шару ендосперму зерна.
- Використання зародка зерна для отримання масла і макухи.
- Можливість виробництва одного або двох номерів крупи і борошна або повністю борошна без переналагодження.
- Робота крупозаводу здійснюється в автоматичному режимі.
- Надійність обладнання забезпечує безперебійну і тривалу експлуатацію крупозаводу.
- Окупність 2-3 роки за рахунок виключення устаткування західних виробників, що дорого коштує, і високих експлуатаційних витрат на частини, що швидко зношуються.
Вихід готової продукції з зерна базисної якості
(Вологість – 14%, смітна домішка – 1%, зернова домішка – 2%)
** - вміст жиру 1,2-1,5%.
Склад крупозаводу:
- Гарантоване отримання крупи і борошна з низьким вмістом жиру при максимально можливому їх виході.
- Мінімальний вміст у крупі «темних» включень, тобто частинок гілярного шару.
- Можливість переробки зерна зниженої якості з забезпеченням прийнятного виходу і високої якості готової продукції.
- Збільшений вихід борошна і крупи за рахунок використання борошнистого шару ендосперму зерна.
- Використання зародка зерна для отримання масла і макухи.
- Можливість виробництва одного або двох номерів крупи і борошна або повністю борошна без переналагодження.
- Робота крупозаводу здійснюється в автоматичному режимі.
- Надійність обладнання забезпечує безперебійну і тривалу експлуатацію крупозаводу.
- Окупність 2-3 роки за рахунок виключення устаткування західних виробників, що дорого коштує, і високих експлуатаційних витрат на частини, що швидко зношуються.