Комплектний крупозавод по переробці кукурудзи, з відокремленням зародка, продуктивністю 100 т/добу в Україні | ОЛИС

Комплектний крупозавод по переробці кукурудзи, з відділенням зародка, продуктивністю 100 т/добу

Комплектний крупозавод з переробки кукурудзи, з відділенням зародка, продуктивністю 100 т/добу призначений для вироблення кукурудзяної крупи з відділенням зародка. В одержуваній крупі характерний низький вміст жиру, що сприяє її широкому використанню у виробництві снеків методом екструзії, у рецептурі пива, а також для приготування різноманітних каш (мамалига, полента і т.п.), кондитерських виробів. Крупозавод створений за традиційною технологією, що істотно удосконалена і доповнена цілою низкою інновацій компанії ОЛИС.
Опис
Характеристики
Переваги
Фото/Відео
Додаткова інформація
Описание
Описание
Олис
Олис

Призначення:

Комплектний крупозавод з переробки кукурудзи, з відділенням зародка, продуктивністю 100 т/добу призначений для вироблення кукурудзяної крупи з відділенням зародка. В одержуваній крупі характерний низький вміст жиру, що сприяє її широкому використанню у виробництві снеків методом екструзії, у рецептурі пива, а також для приготування різноманітних каш (мамалига, полента і т.п.), кондитерських виробів. Крупозавод створений за традиційною технологією, що істотно удосконалена і доповнена цілою низкою інновацій компанії ОЛИС.

Для розміщення крупозаводу підходить 4-х поверховий будинок з висотою поверхів не менше 3 м і площею кожного поверху не менше 200 м². У разі відсутності відповідної будівлі несучу металоконструкцію для розміщення обладнання рекомендується виконати у вигляді каркаса з чотирма рівнями, висотою до 12 м з розмірами 12 м х 18 м у плані, і встановити на власних фундаментах. У такому випадку, зовнішні огородження (стіни і дах) доцільно облаштувати на залізобетонних конструкціях і фундаментах, незалежних від металоконструкції, що несе обладнання.. Передбачувана висота будівлі – 16 м. Будівельна частина може доповнюватися приміщеннями під кімнату для оператора, цехову лабораторію, склади і т.п.

У межах виконання індивідуального проекту до крупозаводу можлива прив’язка таких комунікацій, як:

– Лінія приймання зерна з автотранспорту і попереднього його очищення;
– Склад розміщення і зберігання оперативного запасу зерна з лінією подачі його на переробку;
– Фасувальне відділення з можливістю фасування готової продукції як у мішки, так і у дрібну тару;
– Склад безтарного зберігання кормових відходів з лінією відвантаження на автотранспорт;

Крупозавод працює в автоматичному режимі. Контроль роботи крупозаводу забезпечує оператор з центрального пульта управління.

Характеристики

Вихід готової продукції з зерна базисної якості

(Вологість – 14%, смітна домішка – 1%, зернова домішка – 2%)

Кукурудза кремениста
Кукурудза напівзубовидна
Крупа №4 и №5,%
50-55 *
43-48 *
Борошно грубого помелу, %
10-12 **
12-15 **
Зародок, %
7
9
*  - вміст жиру 0,6-1,2 %;
** - вміст жиру 1,2-1,5%.
Номінальна продуктивність, т/добу
100
Встановлена потужність, кВт
236
Середня витрата електроенергії на тонну переробленого зерна, кВт
40
Електропостачання
3-х фазний змінний струм, 380Вт, 50Гц
Основний внутрішньоцеховий транспорт
пневмотранспорт
Обслуговуючий персонал, осіб
1

Склад крупозаводу:

№ п/п
Найменування
Кількість, шт.
2
Дозатор ваговий Норма Т
1
3
Дозатор ваговий Норма Т
1
4
Сепаратор повітряний ВС-500
1
8
Шлюзовий живильник
1
17
Машина ситовійна типа А1-БСО
2
18
Магнітна колонка МК-100
10
21
Циклон УЦ-600
3
24
Вентилятор ВВТ-3
1
25
Вентилятор ВВТ-3,5
1
26
Вентилятор ВЦ-14-46№5
7
27
Вентилятор типу ВПЗ-9,6/1200
1
28
Компрессор
1
29
Матеріалопроводи і повітроводи пневмотранспорту
комплект
30
Аспіраційні повітроводи
комплект
31
Повітроводи стисненого повітря
комплект
32
Системи енергопостачання і автоматики
комплект
* - за завданням Замовника можлива повна або часткова заміна на фільтри.

Переваги

  1. Гарантоване отримання крупи і борошна з низьким вмістом жиру при максимально можливому їх виході.
  2. Мінімальний вміст у крупі «темних» включень, тобто частинок гілярного шару.
  3. Можливість переробки зерна зниженої якості з забезпеченням прийнятного виходу і високої якості готової продукції.
  4. Збільшений вихід борошна і крупи за рахунок використання борошнистого шару ендосперму зерна.
  5. Використання зародка зерна для отримання масла і макухи.
  6. Можливість виробництва одного або двох номерів крупи і борошна або повністю борошна без переналагодження.
  7. Робота крупозаводу здійснюється в автоматичному режимі.
  8. Надійність обладнання забезпечує безперебійну і тривалу експлуатацію крупозаводу.
  9. Окупність 2-3 роки за рахунок виключення устаткування західних виробників, що дорого коштує, і високих експлуатаційних витрат на частини, що швидко зношуються.

Вихід готової продукції з зерна базисної якості

(Вологість – 14%, смітна домішка – 1%, зернова домішка – 2%)

Кукурудза кремениста
Кукурудза напівзубовидна
Крупа №4 и №5,%
50-55 *
43-48 *
Борошно грубого помелу, %
10-12 **
12-15 **
Зародок, %
7
9
*  - вміст жиру 0,6-1,2 %;
** - вміст жиру 1,2-1,5%.
Номінальна продуктивність, т/добу
100
Встановлена потужність, кВт
236
Середня витрата електроенергії на тонну переробленого зерна, кВт
40
Електропостачання
3-х фазний змінний струм, 380Вт, 50Гц
Основний внутрішньоцеховий транспорт
пневмотранспорт
Обслуговуючий персонал, осіб
1

Склад крупозаводу:

№ п/п
Найменування
Кількість, шт.
2
Дозатор ваговий Норма Т
1
3
Дозатор ваговий Норма Т
1
4
Сепаратор повітряний ВС-500
1
8
Шлюзовий живильник
1
17
Машина ситовійна типа А1-БСО
2
18
Магнітна колонка МК-100
10
21
Циклон УЦ-600
3
24
Вентилятор ВВТ-3
1
25
Вентилятор ВВТ-3,5
1
26
Вентилятор ВЦ-14-46№5
7
27
Вентилятор типу ВПЗ-9,6/1200
1
28
Компрессор
1
29
Матеріалопроводи і повітроводи пневмотранспорту
комплект
30
Аспіраційні повітроводи
комплект
31
Повітроводи стисненого повітря
комплект
32
Системи енергопостачання і автоматики
комплект
* - за завданням Замовника можлива повна або часткова заміна на фільтри.
  1. Гарантоване отримання крупи і борошна з низьким вмістом жиру при максимально можливому їх виході.
  2. Мінімальний вміст у крупі «темних» включень, тобто частинок гілярного шару.
  3. Можливість переробки зерна зниженої якості з забезпеченням прийнятного виходу і високої якості готової продукції.
  4. Збільшений вихід борошна і крупи за рахунок використання борошнистого шару ендосперму зерна.
  5. Використання зародка зерна для отримання масла і макухи.
  6. Можливість виробництва одного або двох номерів крупи і борошна або повністю борошна без переналагодження.
  7. Робота крупозаводу здійснюється в автоматичному режимі.
  8. Надійність обладнання забезпечує безперебійну і тривалу експлуатацію крупозаводу.
  9. Окупність 2-3 роки за рахунок виключення устаткування західних виробників, що дорого коштує, і високих експлуатаційних витрат на частини, що швидко зношуються.
scroll-up-arrow