У жовтні поточного року на терміналі компанії Кернел ТОВ “ТРАНСГРЕЙНТЕРМІНАЛ” було змонтовано два найбільших у своєму роді зерноочисних сепаратора барабанного типу у світі. Про це повідомляє прес-служба компанії.

Компанія “ОЛИС” поставила два сепаратора для очищення зерна ЛУЧ ЗСО-300 загальною продуктивністю 600 т/год. За словами представників ТОВ “ОЛИС”, ці сепаратори найбільші зерноочисні машини барабанного типу у світі.

“Сепаратори барабанного типу ЛУЧ ЗСО-300 – це універсальне зерноочисне обладнання, яке може працювати, як у потоці на попередньому очищенні при прийманні зерна, так і у режимі первинного та вторинного очищення при дороблюванні зерна, а також у режимі контролю перед вантаженням на судно. Разом з тим простота і надійність конструкції дозволяє його застосовувати і в жорстких портових умовах і на лінійних елеваторах “, – зазначив комерційний директор ТОВ “ОЛИС” Володимир Чеглатонєв.

На початку 2020 року була запущена перша черга “Трансгрейнтермінала”. Потужність одночасного зберігання становить 138 тис. тонн. Зараз “Трансбалктермінал” і “Трансгрейнтермінал” дають групі Кернел можливість експортувати 650 тис. тонн зерна на місяць. У планах компанії вийти на перевалювання 1 млн тонн зерна за місяць у пік сезону і досягти обороту в 7 + млн тонн в цьому році.