Портативний ІЧ аналізатор IAS 3120
Зерно: кукурудза, пшениця, ячмінь, рис, сорго, соя, соняшник, соняшник мелений, ріпак, льон, а також овес, арахис (IAS 3120).
Мелені продукти (IAS 3120): кукурудзяне борошно, пшеничне борошно, висівки рисові, соєве борошно, соєва макуха, соєвий шрот.
Інфрачервоні аналізатори IAS 3120 призначені для експрес аналізу вмісту вологи, вмісту білка, вмісту олії, а також інших показників у цільному зерні та насінні зернових, зернобобових, олійних культур та деяких продуктах їх переробки.
Зерно: кукурудза, пшениця, ячмінь, рис, сорго, соя, соняшник, соняшник мелений, ріпак, льон, а також овес, арахис (IAS 3120).
Мелені продукти (IAS 3120): кукурудзяне борошно, пшеничне борошно, висівки рисові, соєве борошно, соєва макуха, соєвий шрот.
Принцип роботи аналізатору заснований на вимірюванні детектором кількості інфрачервоного світла у певному діапазоні (спектрі) довжин хвиль, заданому монохроматором, після його часткового поглинання зразком продукту, що аналізується. Кількість світла, поглиненого зразком на різних довжинах хвиль, безпосередньо пов’язано з концентрацією хімічних функціональних груп таких, як C-H, O-H і N-H. Так як концентрації функціональних груп пов’язані з концентрацією хімічних речовин (води, білка, жиру, клітковини та ін.), стає можливим визначити значення вмісту цих речовин на підставі заздалегідь встановлених калібрувань спектрів поглинання схожих зразків продуктів з референтними значеннями показників якості.
Відноситься до спектрометрів із скануючим монохроматором, що працюють в діапазоні довжини хвилі: 860-1650 нм.
Немає необхідності подрібнення зерна.
Є можливість додати калібрування на замову користувача.
Може бути підключений до ПК, локальної мережі або до Інтернету різними способами, наприклад через мережевий порт або Wi-Fi.
Прилад компактний та портативний.
Характеристики
Модель | IAS 5100 | IAS 3120 |
Тип | переносний | переносний |
Режим вимірювання | відбуття | відбуття |
Джерело інфрачервоного випромінювання | скануючий монохроматор | скануючий монохроматор |
Спектральний діапазон | 860-1650 нм | 860-1650 нм |
Кількість точок даних, шт. | 800 | 800 |
Загальна характеристика продуктів | цільне зерно | цільне зерно / мелені продукти |
Ємність для продукту | диск, що обертається вертикально | чаша |
Кількість зразку для аналізу | 350 мл | 350 мл |
Тривалість вимірювання, с | 60 | 60 |
Модуль натури | – | – |
Модуль для розмелених продуктів | не потрібен | не потрібен |
Тип мережі | 1N~ | 1N~ |
Електроживлення: напруга / частота, В / Гц | 230±23 / 50 | 230±23 / 50 |
Аккумулятор | опція (приблизно на 3 години роботи) | опція (приблизно на 3 години роботи) |
Споживана потужність, Вт | 48 | 48 |
Габаритні розміри Д × Ш × В, мм, не більше | 280 × 340 × 295 | 265 × 340 × 263 |
Маса (без акумулятору), кг | 10,0 | 9,0 |
Продукти: | IAS 5100/3120 – зерно: кукурудза, пшениця, ячмінь, рис, сорго, соя, соняшник, соняшник мелений, ріпак, льон IAS 3120 – зерно: овес, арахис IAS 3120 – мелені продукти: кукурудзяне борошно, пшеничне борошно, висівки рисові, соєве борошно, соєва макуха, соєвий шрот |
IAS 5100/3120 – зерно: кукурудза, пшениця, ячмінь, рис, сорго, соя, соняшник, соняшник мелений, ріпак, льон IAS 3120 – зерно: овес, арахис IAS 3120 – мелені продукти: кукурудзяне борошно, пшеничне борошно, висівки рисові, соєве борошно, соєва макуха, соєвий шрот |
Показники: | вологість, вміст білка, вміст олії, вміст клітковини (IAS 3120), вміст крохмалю, вміст клейковини, зола (IAS 3120) – в залежності від продукту. | вологість, вміст білка, вміст олії, вміст клітковини (IAS 3120), вміст крохмалю, вміст клейковини, зола (IAS 3120) – в залежності від продукту. |
Модель | IAS 5100 | IAS 3120 |
Тип | переносний | переносний |
Режим вимірювання | відбуття | відбуття |
Джерело інфрачервоного випромінювання | скануючий монохроматор | скануючий монохроматор |
Спектральний діапазон | 860-1650 нм | 860-1650 нм |
Кількість точок даних, шт. | 800 | 800 |
Загальна характеристика продуктів | цільне зерно | цільне зерно / мелені продукти |
Ємність для продукту | диск, що обертається вертикально | чаша |
Кількість зразку для аналізу | 350 мл | 350 мл |
Тривалість вимірювання, с | 60 | 60 |
Модуль натури | – | – |
Модуль для розмелених продуктів | не потрібен | не потрібен |
Тип мережі | 1N~ | 1N~ |
Електроживлення: напруга / частота, В / Гц | 230±23 / 50 | 230±23 / 50 |
Аккумулятор | опція (приблизно на 3 години роботи) | опція (приблизно на 3 години роботи) |
Споживана потужність, Вт | 48 | 48 |
Габаритні розміри Д × Ш × В, мм, не більше | 280 × 340 × 295 | 265 × 340 × 263 |
Маса (без акумулятору), кг | 10,0 | 9,0 |
Продукти: | IAS 5100/3120 – зерно: кукурудза, пшениця, ячмінь, рис, сорго, соя, соняшник, соняшник мелений, ріпак, льон IAS 3120 – зерно: овес, арахис IAS 3120 – мелені продукти: кукурудзяне борошно, пшеничне борошно, висівки рисові, соєве борошно, соєва макуха, соєвий шрот |
IAS 5100/3120 – зерно: кукурудза, пшениця, ячмінь, рис, сорго, соя, соняшник, соняшник мелений, ріпак, льон IAS 3120 – зерно: овес, арахис IAS 3120 – мелені продукти: кукурудзяне борошно, пшеничне борошно, висівки рисові, соєве борошно, соєва макуха, соєвий шрот |
Показники: | вологість, вміст білка, вміст олії, вміст клітковини (IAS 3120), вміст крохмалю, вміст клейковини, зола (IAS 3120) – в залежності від продукту. | вологість, вміст білка, вміст олії, вміст клітковини (IAS 3120), вміст крохмалю, вміст клейковини, зола (IAS 3120) – в залежності від продукту. |
Калібрування аналізатору IAS 3120
Продукт | Вологість | Білок | Жир/Олія | Клітковина | Зола | Крохмаль | Примітки |
Кукурудза | ✔ | ✔ | ✔ | ✔ | |||
Пшениця | ✔ | ✔ | ✔ | Клейковина | |||
Жито | ✔ | ✔ | |||||
Тритикале | ✔ | ✔ | |||||
Ячмінь | ✔ | ✔ | ✔ | ✔ | |||
Овес | ✔ | ✔ | |||||
Рис | ✔ | ✔ | ✔ | Амілоза | |||
Сорго | ✔ | ✔ | ✔ | ||||
Соя | ✔ | ✔ | ✔ | ||||
Арахис | ✔ | ✔ | Кислотність, Олеїнова кислота | ||||
Соняшник | ✔ | ✔ | ✔ | ||||
Ріпак | ✔ | ✔ | Ерукова кислота, Глюкозинолати, Олеїнова кислота | ||||
Льон | ✔ | ✔ | |||||
Кукурудзяне борошно | ✔ | ✔ | ✔ | ✔ | |||
Пшеничне борошно | ✔ | ✔ | ✔ | Клейковина, Тест Зелені | |||
Висівки рисові | ✔ | ✔ | ✔ | ✔ | ✔ | Кислотне число | |
Соєве борошно | ✔ | ✔ | ✔ | ||||
Соєва макуха | ✔ | ✔ | ✔ | ||||
Соєвий шрот | ✔ | ✔ | ✔ | ✔ | |||
Ріпакова макуха | ✔ | ✔ |
* Анализатор может быть настроен для анализа других продуктов