ІЧ аналізатор PERTEN Inframatic 9500
Зерно: кукурудза, пшениця м’яка, жито, тритикале, ячмінь, овес, соя, соняшник (мелений), ріпак, а також: сорго, сочевиця, люпин (IM 8800).
Мелені продукти (IM 9500): борошно сортове (пшеничне та житнє), борошно цільнозернове.
Інфрачервоні аналізатори PERTEN Inframatic 9500 / 8800 призначені для експрес аналізу вмісту вологи, вмісту білка, вмісту олії, а також інших показників у цільному зерні та насінні зернових, зернобобових, олійних культур та деяких продуктах їх переробки.
Зерно: кукурудза, пшениця м’яка, жито, тритикале, ячмінь, овес, соя, соняшник (мелений), ріпак, а також: сорго, сочевиця, люпин (IM 8800).
Мелені продукти (IM 9500): борошно сортове (пшеничне та житнє), борошно цільнозернове.
Принцип роботи аналізатору заснований на вимірюванні детектором кількості інфрачервоного світла у певному діапазоні (спектрі) довжин хвиль, після його часткового поглинання зразком продукту, що аналізується. Кількість світла, поглиненого зразком на різних довжинах хвиль, безпосередньо пов’язано з концентрацією хімічних функціональних груп таких, як C-H, O-H і N-H. Так як концентрації функціональних груп пов’язані з концентрацією хімічних речовин (води, білка, жиру, клітковини та ін.), стає можливим визначити значення вмісту цих речовин на підставі заздалегідь встановлених калібрувань спектрів поглинання схожих зразків продуктів з референтними значеннями показників якості.
Відноситься до спектрометрів із скануючим монохроматором (IM 9500) або з диодною матрицею (IM 8800), що працюють в режимі дифузного пропускання світла в діапазоні довжини хвилі: 570-1100 нм – для моделі IM 9500, 850-1050 нм – для моделі IM 8800.
Немає необхідності подрібнення зерна.
Використовує сучасну електроніку та високоточні оптичні компоненти.
Є можливість додати калібрування на замову користувача.
Опція для IM 9500 (необхідно вказати під час оформлення замовлення):
- модуль вимірювання об’ємної щільності (натури) зерна;
- модуль для борошна.
Модель Inframatic 8800 розроблена для використання мобільного проведення аналізу зерна у полі, тому замість монохроматору, що рухається, оснащений диодною матрицею, пилє- та вологозахищений.
Опція для IM 8800:
- GPS-модуль.
- Кювети 7 мм (ріпак); 15 мм (сорго); 20 мм (овес); 25 мм (кукурудза, соя, сочевиця, люпин).
Кювета 18 мм (пшениця м’яка, жито, тритикале, ячмінь) входить у базову комплектацію.
Характеристики
Модель | Inframatic 9500 / 9500 IM | Inframatic 8800 |
Тип | стаціонарний | переносний |
Режим вимірювання | пропускання | пропускання |
Джерело інфрачервоного випромінювання | скануючий монохроматор | діодна матриця |
Спектральний діапазон | 570-1100 нм | 850-1050 нм |
Загальна характеристика продуктів | цільне зерно / розмелені продукти | цільне зерно |
Ємність для продукту | бункер | кювета |
Кількість зразку для аналізу | 400 мл / 650 мл | 400 мл |
Тривалість вимірювання, с | 50 | 90 |
Модуль натури | опція | – |
Модуль для мелених продуктів | опція | не потрібен |
Тип мережі | 1N~ | – |
Електроживлення: напруга / частота, В / Гц | 230±23 / 50 | – |
Аккумулятор | — | + (приблизно на 2 години роботи) |
Споживана потужність, Вт | 150 | |
Габаритні розміри Д × Ш × В, мм, не більше | 4485 × 390 × 370 / 510 | 350 × 265 × 275 |
Маса без/з модулем натури, кг | 34,0 / 40,0 | 7,0 / – |
Продукти: | зерно: кукурудза, пшениця м’яка, жито, тритикале, ячмінь, овес, соя, соняшник (мелений), ріпак, а також: сорго, сочевиця, люпин (IM 8800). мелені продукти (IM 9500): борошно сортове (пшеничне та житнє), борошно цільнозернове. |
зерно: кукурудза, пшениця м’яка, жито, тритикале, ячмінь, овес, соя, соняшник (мелений), ріпак, а також: сорго, сочевиця, люпин (IM 8800). мелені продукти (IM 9500): борошно сортове (пшеничне та житнє), борошно цільнозернове. |
Показники: | вологість, вміст білка, вміст олії, вміст клітковини, вміст крохмалю, вміст клейковини, зола в залежності від продукту | вологість, вміст білка, вміст олії, вміст клітковини, вміст крохмалю, вміст клейковини, зола в залежності від продукту |
Модель | Inframatic 9500 / 9500 IM | Inframatic 8800 |
Тип | стаціонарний | переносний |
Режим вимірювання | пропускання | пропускання |
Джерело інфрачервоного випромінювання | скануючий монохроматор | діодна матриця |
Спектральний діапазон | 570-1100 нм | 850-1050 нм |
Загальна характеристика продуктів | цільне зерно / розмелені продукти | цільне зерно |
Ємність для продукту | бункер | кювета |
Кількість зразку для аналізу | 400 мл / 650 мл | 400 мл |
Тривалість вимірювання, с | 50 | 90 |
Модуль натури | опція | – |
Модуль для мелених продуктів | опція | не потрібен |
Тип мережі | 1N~ | – |
Електроживлення: напруга / частота, В / Гц | 230±23 / 50 | – |
Аккумулятор | — | + (приблизно на 2 години роботи) |
Споживана потужність, Вт | 150 | |
Габаритні розміри Д × Ш × В, мм, не більше | 4485 × 390 × 370 / 510 | 350 × 265 × 275 |
Маса без/з модулем натури, кг | 34,0 / 40,0 | 7,0 / – |
Продукти: | зерно: кукурудза, пшениця м’яка, жито, тритикале, ячмінь, овес, соя, соняшник (мелений), ріпак, а також: сорго, сочевиця, люпин (IM 8800). мелені продукти (IM 9500): борошно сортове (пшеничне та житнє), борошно цільнозернове. |
зерно: кукурудза, пшениця м’яка, жито, тритикале, ячмінь, овес, соя, соняшник (мелений), ріпак, а також: сорго, сочевиця, люпин (IM 8800). мелені продукти (IM 9500): борошно сортове (пшеничне та житнє), борошно цільнозернове. |
Показники: | вологість, вміст білка, вміст олії, вміст клітковини, вміст крохмалю, вміст клейковини, зола в залежності від продукту | вологість, вміст білка, вміст олії, вміст клітковини, вміст крохмалю, вміст клейковини, зола в залежності від продукту |
Калібрування Inframatic 9500
Продукт | Вологість | Білок | Жир/Олія | Клітковина | Зола | Крохмал | Примітка |
Кукурудза | ✔ | ✔ | ✔ | ✔ | |||
Пшениця | ✔ | ✔ | ✔ | Клейковина, Сила борошна, Тест Зелені, Твердозерність | |||
Жито | ✔ | ✔ | |||||
Тритикале | ✔ | ✔ | |||||
Ячминь | ✔ | ✔ | ✔ | ||||
Овес | ✔ | ✔ | |||||
Рис | ✔ | ✔ | |||||
Сорго | ✔ | ✔ | |||||
Бобы | ✔ | ||||||
Горох | ✔ | ||||||
Соя | ✔ | ✔ | ✔ | ✔ | |||
Соняшник (мелений) | ✔ | ✔ | |||||
Ріпак | ✔ | ✔ | ✔ | ||||
Пшеничне борошно | ✔ | ✔ | ✔ | Клейковина, ВПЗ, Тест Зелені, Пошкоджений крохмаль, Яскравість L | |||
Борошно дурум | ✔ | ✔ | ✔ | Яскравість L, Жовтизна b | |||
Житнє борошно | ✔ | ✔ | ✔ | ||||
Цільнозернове борошно | ✔ | ✔ | ✔ | Яскравість L | |||
Пшеничні висівки | ✔ | ✔ | ✔ |