Переробка кондитерського соняшника, Лінії отримання ядра соняшнику та технічної коноплі, купити Переробка кондитерського соняшника в Україні за найкащою ціною | ОЛИС

Переробка кондитерського соняшника

Насіння кондитерського соняшника призначене для отримання ядра, а не масла, що визначає їх технологічні та споживчі властивості. Маса 1000 зерен кондитерського соняшника перевищує 100 г, ядро велике і не так щільно, як у олійного соняшника прилягає до лушпиння, вміст лушпиння перевищує 40%, а вміст жиру знаходиться в межах 30-35%. Більшість кондитерського соняшника, що вирощується, експортується в країни Євросоюзу, де його переробляють в ядро і використовують при приготуванні салатів, включають до складу хлібобулочних і кулінарних виробів.

В Україні посівні площі під кондитерським соняшником займають близько 20% усіх площ, зайнятих посівами соняшника. Рентабельність вирощування кондитерського соняшника на 25-30% перевищує рентабельність вирощування олійного соняшника, що визначає інтерес до його вирощування. На вітчизняному ринку ядро кондитерського соняшника (Рис. 1) традиційно використовується у підсмаженому вигляді як закуски, а також для виробництва халви та казинакі.

Рис. 1. Ядро соняшнику

Для переробки в ядро годяться лише великі фракції насіння. Дрібну фракцію насіння використовують на корм птахам, свійським тваринам або для переробки в олію.

Технологія переробки соняшнику в ядро (Рис. 2) передбачає його ретельне очищення та калібрування, обвалення, сортування по крупності, провіювання для відділення лушпиння, відділення обвалених зерен та їх контроль. Основною проблемою переробки кондитерського соняшника є використання цих цілей технологічних ліній кустарного рівня, укомплектованих різним пристосованим устаткуванням. Як правило, такі лінії вимагають тривалого доведення, що полягає в численних переробках та додаткової комплектації.

Рис. 2. Лінія переробки кондитерського соняшника

Перелік технологічного обладнання, що виробляється компанією «ОЛІС», дозволяє створювати промислові лінії переробки кондитерського соняшника в ядро найвищої ефективності в широких межах продуктивності. Розсійника РКО-4, відцентрові лущильники ШЦО, аспіратори АСО, падді-машини «Вектор» МСО, 5. трієр-куколевідбірник ТЦК – це основа ефективної, промислової переробки соняшника в ядро та запорука Вашого успішного бізнесу.

Ми виробляємо

  1. Розсів самобалансуючий РКО-4
  2. Відцентровий лущильник ШЦО-3
  3. Повітряний сепаратор АСО
  4. Падді-машини “ВЕКТОР”
  5. Трієр-куколевідбірник ТЦК
scroll-up-arrow