Млин лабораторний OLISLAB 2100 (ЛЗМ-1)
Призначення та сфера використання:
Млин лабораторний OlisLab 2100, модернізована версія млина ЛЗМ-1, ножового типу, призначений для подрібнення лабораторних проб зернових, бобових та олійних культур та інших твердих харчових продуктів з метою підготовки проб для подальшого визначення вологості та інших показників якості.
Основне призначення – розмелювання лабораторної проби для визначення вологості.
За допомогою млина реалізується процес подрібнення твердого продукту з крихкими або крихко-пластичними властивостями за рахунок деформації зрізу (зсуву), що забезпечується робочим органом у вигляді металевого ножа, який обертається з високою швидкістю.
Застосовується на хлібоприймальних, зернопереробних, комбікормових, олійноекстракційних, хлібопекарських та інших харчових підприємствах, сортовипробувальних селекційних станціях та в науково-дослідних лабораторіях.
Сфера застосування: для подрібнення наважки для стандартизованого визначення вологості за повітряно-тепловим методом: для зерна за ГОСТ 13586.5; насіння олійних культур за ДСТУ 4811:2007; кукурудзи за ДСТУ ISO 6540:2007 та ISO 6540:2021; зерна та зернопродуктів за ISO 712:2009; крупи за ГОСТ 26312.7-88 (скасовано в Україні); комбікормів за ДСТУ ISO 6496:2005 та ISO 6496:1999; AACC 44-15A; Gafta 2:1; Gafta 2:2; а також та для застосування у інших методах за вітчизняними та міжнародними стандартами.
Опис:
Лабораторний млин складається з корпусу, електродвигуна та пластмасового стакану, армованого металом, в який засипається зерно для розмелювання.
Принцип роботи лабораторного млина заснований на подрібненні продукту сталевим ножом, що обертається з високою швидкістю. За рахунок дії деформації зрізу забезпечується мінімальне нагрівання продукту, що виключає втрату вологи, тому саме цей метод розмелювання є основним при визначенні вологості зерна та зернопродуктів.
Крупність помелу залежить від стану ножа, який є швидкозмінним, а також від маси наважки продукту та тривалості розмелювання, які встановлює користувач залежно від виду продукту та вимог відповідного методу оцінки якості зерна та зернопродуктів.
Характеристики
Модель | OLISLAB 2100 |
Тип | ножевий |
Об’єм приймальної ємності, см3 | 130 |
Маса наважки (по пшениці), г, не більше | 50 |
Частота обертання шпинделя робочого органу, об/хв | 13000 |
Режим роботи | повторно-кратковременный |
тривалість роботи, хв, не більше | 5 |
тривалість перерви, хв, не більше | 10 |
Клас захисту від ураження електричним струмом | I |
Тип мережі | 1N~ |
Електроживлення: напруга / частота, В / Гц | 230±23 / 50 |
Споживана потужність, Вт | 220 |
Габаритні розміри Д × Г × В, | |
– у робочому стані, мм, не більше | 100 × 100 × 210 |
– у транспортному стані, мм, не більше | 110 × 110 × 270 |
Маса нетто/брутто, кг | 1,3 / 1,4 |
Умови експлуатації: | |
– температура навколишнього повітря, ℃ | 5…30 |
– відносна вологість, % | 60 ± 15 |
Переваги
ЕРГОНОМІЧНІСТЬ
Простота конструкції.
Швидкість і зручність завантаження та розвантаження.
Низькі масо-габаритні показники.
Відсутність підсушування продукту при розмелюванні.
УНІВЕРСАЛЬНІСТЬ
Можна використовувати для розмелювання зерна будь-якої зернової та зернобобової культури при дотриманні рекомендацій щодо експлуатації.
МІЦНІСТЬ
Пластмасовий стакан для розмелювання, армований металом.
Підвищена зносостійкість ножу за рахунок використання спеціальної сталі, механічними властивостями якої є одночасна міцність та пружність.
БЕЗПЕКА ТА ДОВГОВІЧНІСТЬ
Відсутність деталей зі скла.
Термін служби Приладу – 10 років.
Фото
Модель | OLISLAB 2100 |
Тип | ножевий |
Об’єм приймальної ємності, см3 | 130 |
Маса наважки (по пшениці), г, не більше | 50 |
Частота обертання шпинделя робочого органу, об/хв | 13000 |
Режим роботи | повторно-кратковременный |
тривалість роботи, хв, не більше | 5 |
тривалість перерви, хв, не більше | 10 |
Клас захисту від ураження електричним струмом | I |
Тип мережі | 1N~ |
Електроживлення: напруга / частота, В / Гц | 230±23 / 50 |
Споживана потужність, Вт | 220 |
Габаритні розміри Д × Г × В, | |
– у робочому стані, мм, не більше | 100 × 100 × 210 |
– у транспортному стані, мм, не більше | 110 × 110 × 270 |
Маса нетто/брутто, кг | 1,3 / 1,4 |
Умови експлуатації: | |
– температура навколишнього повітря, ℃ | 5…30 |
– відносна вологість, % | 60 ± 15 |
ЕРГОНОМІЧНІСТЬ
Простота конструкції.
Швидкість і зручність завантаження та розвантаження.
Низькі масо-габаритні показники.
Відсутність підсушування продукту при розмелюванні.
УНІВЕРСАЛЬНІСТЬ
Можна використовувати для розмелювання зерна будь-якої зернової та зернобобової культури при дотриманні рекомендацій щодо експлуатації.
МІЦНІСТЬ
Пластмасовий стакан для розмелювання, армований металом.
Підвищена зносостійкість ножу за рахунок використання спеціальної сталі, механічними властивостями якої є одночасна міцність та пружність.
БЕЗПЕКА ТА ДОВГОВІЧНІСТЬ
Відсутність деталей зі скла.
Термін служби Приладу – 10 років.