Млин лабораторний OLISLAB 2200 (ЛМТ-2)
Призначення та сфера використання:
Млин лабораторний OlisLab 2200, модернізована версія млина ЛМТ-2, молоткового типу, циклонного принципу дії, призначений для подрібнення зернових, бобових та олійних культур та продуктів їх переробки з метою підготовки проб для проведення подальших аналізів, для яких потрібне розмелювання до заданої крупності, а саме: при визначенні кількості та якості клейковини, Числа Падіння, вмісту білка, а також інших показників якості продуктів, у т.ч. на ІЧ-аналізаторі.
Застосовується на хлібоприймальних, зернопереробних, комбікормових, хлібопекарських та інших харчових підприємствах, сортовипробувальних селекційних станціях та в науково-дослідних лабораторіях.
Сфера застосування: для подрібнення наважки при стандартизованому визначенні у зерні: клейковини за ГОСТ 13586.1-68 (скасовано в Україні); ISO 21415-1; ISO 21415-2; ЧП за ISO 3093:2009; вмісту білка за ISO 20483:2013; а також для застосування у інших методах за вітчизняними та міжнародними стандартами.
Опис:
Лабораторний млин складається з корпусу, на якому змонтована плита з циклоном, електродвигуна з крильчаткою, приймальної воронки, столу з ємкістю для розмеленого продукту.
За допомогою млина реалізується процес подрібнення твердого продукту з крихкими або крихко-пластичними властивостями, за рахунок деформації удару та стирання, що забезпечується робочим органом у вигляді крильчатки, яка обертається з високою швидкістю.
Принцип роботи лабораторного млина заснований на подрібненні продукту за допомогою сталевих лопатей крильчатки, яка обертається з високою швидкістю. При обертанні крильчатки, її лопаті діють, як лопаті колеса вентилятора, що створює направлений потік повітря. Вихідний продукт, що поступає з приймальної воронки, підхоплюється потоком повітря, і через паз з отвором в кришці, потрапляє в порожнину плити з крильчаткою. Під дією відцентрової сили, яка надається крильчаткою, продукт відкидається на обичайку, набуваючи кругового руху. Під час руху по поверхні обичайки з насічкою, продукт подрібнюється, і його частки разом з повітрям проходять крізь сито та нагнітаються в циклон. Після відділення від продукту, повітря через порожнину кришки витісняється в порожнину плити, де проходить через фільтри для очищення і викидається назовні. Подрібнений і відокремлений від повітря продукт поступає в приймальну ємність для збору подрібненого продукту. Крупність помелу регулюється розміром отворів калібрувального сита.
Характеристики
| Модель | OLISLAB 2200 |
| Тип | молотковий |
| Об’єм завантажувального бункера, см3 | 280 |
| Об’єм приймальної ємності, см3 | 250 |
| Маса наважки (по пшениці), г | 10…100 |
| Вологість продукту, що розмелюється, %, не більше | 20 |
| Максимальний розмір зерен, що подрібнюються, мм, не більше | 14 |
| Частота обертання шпинделя робочого органу, об/хв | 10200 |
| Режим роботи: кількість розмелів за годину, шт, не більше | 30 |
| Діаметр отворів сита, мм | 0,8; 1,0 |
| Клас захисту від ураження електричним струмом | I |
| Тип мережі | 1N~ |
| Електроживлення: напруга / частота, В / Гц | 230±23 / 50 |
| Споживана потужність, Вт | 550 |
| Габаритні розміри Д × Г × В, | |
| – у робочому стані, мм, не більше | 345 × 180 × 410 |
| – у транспортному стані, мм, не більше | 370 × 190 × 450 |
| Маса нетто/брутто, кг | 15,8 / 17,0 |
| Умови експлуатації: | |
| – температура навколишнього повітря, ℃ | 5…30 |
| – відносна вологість, % | 60 ± 15 |
Переваги
ЕРГОНОМІЧНІСТЬ
Швидкість та зручність завантаження та розвантаження продуктів.
ТОЧНІСТЬ
Наявність пристроїв самоочищення системи дозування, розмелювальної камери і продуктопроводу виключає змішування проби, що розмелюється, з залишками попереднього зразка.
Помел високої однорідності.
УНІВЕРСАЛЬНІСТЬ
Можна використовувати для розмелювання зерна будь-якої зернової та зернобобової культури з підвищеною вологістю (до 20%) за рахунок використання сталевих лопатей у крильчатці та наявності регульованого автоматичного дозування продукту.
Регулювання крупності помелу за рахунок швидкої зміни калібрувального сита.
БЕЗПЕКА ТА ДОВГОВІЧНІСТЬ
Застосування повітряного фільтру дозволяє позбавитися від дрібнодисперсного пилу в повітрі, що виникає при розмелюванні зерна.
Привідний ремінь – багатошаровий, армований – практично не витягується і не вимагає регулярного натягування.
Фото
| Модель | OLISLAB 2200 |
| Тип | молотковий |
| Об’єм завантажувального бункера, см3 | 280 |
| Об’єм приймальної ємності, см3 | 250 |
| Маса наважки (по пшениці), г | 10…100 |
| Вологість продукту, що розмелюється, %, не більше | 20 |
| Максимальний розмір зерен, що подрібнюються, мм, не більше | 14 |
| Частота обертання шпинделя робочого органу, об/хв | 10200 |
| Режим роботи: кількість розмелів за годину, шт, не більше | 30 |
| Діаметр отворів сита, мм | 0,8; 1,0 |
| Клас захисту від ураження електричним струмом | I |
| Тип мережі | 1N~ |
| Електроживлення: напруга / частота, В / Гц | 230±23 / 50 |
| Споживана потужність, Вт | 550 |
| Габаритні розміри Д × Г × В, | |
| – у робочому стані, мм, не більше | 345 × 180 × 410 |
| – у транспортному стані, мм, не більше | 370 × 190 × 450 |
| Маса нетто/брутто, кг | 15,8 / 17,0 |
| Умови експлуатації: | |
| – температура навколишнього повітря, ℃ | 5…30 |
| – відносна вологість, % | 60 ± 15 |
ЕРГОНОМІЧНІСТЬ
Швидкість та зручність завантаження та розвантаження продуктів.
ТОЧНІСТЬ
Наявність пристроїв самоочищення системи дозування, розмелювальної камери і продуктопроводу виключає змішування проби, що розмелюється, з залишками попереднього зразка.
Помел високої однорідності.
УНІВЕРСАЛЬНІСТЬ
Можна використовувати для розмелювання зерна будь-якої зернової та зернобобової культури з підвищеною вологістю (до 20%) за рахунок використання сталевих лопатей у крильчатці та наявності регульованого автоматичного дозування продукту.
Регулювання крупності помелу за рахунок швидкої зміни калібрувального сита.
БЕЗПЕКА ТА ДОВГОВІЧНІСТЬ
Застосування повітряного фільтру дозволяє позбавитися від дрібнодисперсного пилу в повітрі, що виникає при розмелюванні зерна.
Привідний ремінь – багатошаровий, армований – практично не витягується і не вимагає регулярного натягування.

