W obwodzie winnickim uruchomiono uniwersalny warsztat zbożowy w firmie KERAM LLC

W obwodzie winnickim (rejon Gaisiński) firma KERAM LLC zbudowała i uruchomiła uniwersalny warsztat zbożowy OPTIMATIK K-15 produkcji OLIS Ltd., poinformowała w oświadczeniu firma OLIS.

Według OLIS Ltd. uniwersalny zakład zbożowy OPTIMATIK K-15 który ma wydajność do 15 ton/doba i przeznaczony jest do produkcji kaszy z pszenicy, jęczmienia, grochu, kukurydzy i prosa . Konstrukcja i wyposażenie młyna do kasz zapewnia wydajność i jakość kasz zgodną z obowiązującymi normami i wymaganiami współczesnego rynku.

„Teraz nie czas się zatrzymywać. Trzeba się rozwijać i być niezależnym nie tylko w skali przedsiębiorstwa ale i kraju . Ceny zboża są niskie , eksport jest utrudniony . Dlatego, aby nie być zależnym od eksportu, uruchomiliśmy warsztat zbożowy, aby przetwarzać nasze zboże i uzyskiwać produkty jego przetwarzania . Jednocześnie będziemy mogli zaopatrywać mieszkańców regionu w kasze wysokiej jakości. Zakupiono kaszarnię od ukraińskiego producenta firmy OLIS (Odessa)” – powiedział przedstawiciel firmy KERAM Sp.

Obecnie wszystkie prace instalacyjne i debugowania zostały zakończone. Zakład został oddany do eksploatacji i jest przystosowany do przetwarzania wszystkich tych upraw. Takie podejście, zgodnie z Vladimirem Cheglatonevem, Zastępca Dyrektora Generalnego ds. Handlowych LLC „OLIS” pozwoli przedsiębiorstwu łatwo przejść od kultury do gotowego produktu i być elastycznym w produkcji jednego lub drugiego zboża.

Mamy nadzieję, że nasz nowy zakład zbożowy OPTIMATIK K-15 przyczyni się do rozwoju kompleksu rolno-przemysłowego Ukrainy i zaspokoi potrzeby naszych klientów w wysokiej jakości kasze , podsumowała firma KERAM.